« Till friluftsframjandet.se Friluftsfrämjandet

Det här är Skogis!

Roligaste helgaktiviteten i skogsgläntan är tillbaka!

Skogis är Friluftsfrämjandets aktivitet för dig som bor i stan med barn och som vill försäkra dig om att barnen får frisk luft, en massa rörelse och har roligt utomhus under helgen! Här erbjuds barnen utomhusaktiviteter med fokus på rörelse och lekfullhet. Leken ger en trygghet för skogsmiljön, bidrar till naturupplevelser och utveckling i grupp.

Under hösten 2013 erbjuder Friluftsfrämjandet Skogis i en skogsglänta i närheten av Hammarbybacken. Skogiskursen består av sju träffar på en timme vardera. Varje grupp består av max 12 barn och alltid två Skogisledare. Skogisgrupper finns för barn 4-5 år respektive 6-7 år.

Varje träff utgår från ett tema med lekar och rörelse, ett naturlärmoment samt en mysig fruktstund.

Vi träffas oavsett väderlek, så kom ihåg "kläder efter väder"! 

Syftet med Skogis är att:
• främja fysisk aktivitet utomhus
• bygga grundtrygghet för barnets utomhuslek
• visa glädjen i att vara ute året runt
• erbjuda lek i naturen tillsammans med andra barn
• inspirera till ökad fascination för naturen

Vad kostar det?

Priset för hela terminen, totalt sju träffar, är 890 kronor per barn. I priset ingår ett medlemskap i Friluftsfrämjandet. (Terminsavgiften är dock densamma för de barn som redan är medlemmar.)
Alla barn är försäkrade genom Friluftsfrämjandet under pågående Skogisträffar. 


På sista träffen får barnen ett Skogisdiplom!

Höst i Skogisgläntan

Skogiskonceptet, och varje träffs aktiviteter, utvecklas och utarbetas av erfarna pedagoger verksamma inom Friluftsfrämjandets övriga barnverksamhet. Friluftsfrämjandet har gedigen erfarenhet av utomhuspedagogik för barn, t.ex. genom Skogsmulle och I Ur och Skurs skol- och förskoleverksamhet.  
Skogis innehåller lek över stock och sten, massor av rörelseglädje och mysig gemenskap i gruppen. Varje träff innehåller dessutom ett moment där vi lite extra uppmärksammar och upptäcker naturen tillsammans. Och såklart en hel massa frisk luft och dagsljus!

Just nu planerar våra pedagoger för fullt inför hösten. Mer information kommer inom kort!

 
 

Värt att tänka på

Barnen ska vara klädda för utomhuslek efter väder och vind. Bra stövlar/skor är viktigt då det är lätt att bli kall om man fryser om fötterna. Packa också en liten ryggsäck med vantar, mössa och ett extra ombyte strumpor. 

Barnen ska också ha med sig en fylld vattenflaska (märk gärna vattenflaskan med barnets namn) och en frukt till vår fruktstund. Vi vill gärna uppmuntra er föräldrar att packa med just en frukt istället för en kaka, bulle eller dylikt.

Skogis ledare

Våra ledare är utbildade genom Friluftsfrämjandet i Skogis egen ledarutbildning och timanställda av Friluftsfrämjandet.

Är du intresserad av att jobba som Skogisledare? Välkommen att skicka in din ansökan och CV till skogis@friluftsframjandet.se

Din roll som förälder

Vid första tillfället är du som förälder eller anhörig välkommen att vara med ditt barn en stund i skogen, om du och ditt barn önskar det. Vid resterande träffar lämnar du ditt barn tillsammans med Skogisledarna och resten av Skogisgruppen. Därifrån tar vi ansvar för ditt barn under träffen. Du hämtar ditt barn vid samma plats som du lämnade på.

Tid till egen träning, kanske i motionsspåren nära Skogisgläntan?

Kontakta oss gärna!

Skogis projektledning/Friluftsfrämjandets Riksorganisation

Telefon: 08-447 44 40
E-post: skogis@friluftsframjandet.se 

Kanske finns svaret på din fråga redan här? Under Frågor & svar hittar du vanliga frågor och svar gällande bland annat gruppindelning, temaplanering, betalning, försäkringar, anmälan och avbokning. Kika gärna där först!

Hittar du inte svaret på din fråga där får du gärna använda formuläret nedan för din fråga!